Tánc

Az érdi Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola életének jelentős állomásához ért, 2016-ban ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.
Az évfordulót 2016 márciusában Jubileumi Napok keretében négy esemény – 11-én Művésszé lett tanítványaink hangversenye, 12-én Regionális Kamarazene Verseny, 18-án Iskolatörténeti Kiállítás, utána Ünnepi Díszhangverseny és azt követően állófogadás megrendezésével ünnepeltük meg.

Ez alkalmakra meghívtuk az iskola régi tanárait, az eltelt évtizedek igazgatóit, a város vezetőit és a jelenlegi fenntartó Érdi Tankerület igazgatóját is. A Lukin család tagjai közül Lukin Ágnes és Zsuzsanna tisztelte meg a díszhangversenyt.

Az alkalom jelentőségéhez illően ezúttal kamarazene kategóriában hirdettük meg 15 éve minden évben megrendezett regionális versenyünket. Így lehetőség nyílt az egyéni versenyekhez képest többszörös gyermekek szereplésére. Mind a közönség, mind a zsűri számára élményt jelentett az együttesek, a választott művek változatossága, a felkészítő zenetanárok igényes munkája és a szereplő gyermekek láthatóan örömteli együttmuzsikálása.

A kiállítást a város alpolgármestere nyitotta meg, az utána kezdődő díszhangversenyen az igazgató köszöntője után polgármesteri üdvözletet hallhattak a megjelentek. A fenntartó igazgatója mindenki számára emlékezetes, bensőséges beszédben méltatta a Lukin László Alapfokú Művészeti iskola több évtizedes tevékenységét. Az iskola miniszteri dicséretre történő felterjesztése sikeres volt, melynek bejelentése is ez ünnepélyes alkalommal történt.

A hangverseny első blokkjában a regionális kamarazene versenyen iskolánk díjazott csoportjai szerepeltek, majd tanár-tanítvány közös produkciók után tanári vonós kvintett következett.
Ezt követte a tanárok-tanulók közös zenekari produkciója és az Érdi Kamarazenekar műsora.
A hangverseny utolsó számaként Händel: Messiás-ából az Alleluja kórust adtuk elő. Ebben a műsorszámban a fúvósokkal kiegészült tanárok-tanítványok zenekara játszott és a tanulók-tanárok kórusa énekelt.
A kórusban a 9 évestől a majd nyugdíjasokig minden korosztály képviselve volt. Szépen sikerült, mindenki számára élmény volt. Sokáig tartó vastapsot kaptunk a hangversenyért a közönségtől. Az eseményt egyenes adásban közvetítette az Érd TV, a hangversenyről felvétel készült.

Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntője után kezdődött állófogadáson a volt és jelenlegi kollegák finom étel-ital fogyasztása mellett eleveníthették fel a régi emlékeket és beszélgethettek a jelenről.

/Stiblo Anna/

A BESZÁMOLÓHOZ TARTOZÓ KÉPEKET TECHNIKAI OKOK MIATT KÉSŐBB TUDJUK KÖZÖLNI, AMIÉRT ELNÉZÉST KÉREK MINDEN ÉRINTETTŐL!(Ember Csaba)

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707024 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje