nyitomontazs

logo mobil

Tagdíjbefizetéshez,  kérjük  IDE  KATTINTVA  töltse le az űrlapot, majd küldje  el az info@mzmsz.hu email címre. Köszönjük!
 

Hírek

Bard Conservatory ösztöndijas-meghallgatás-Budapesten 2017

  2017. október. 20. (péntek)


A Bard College Zeneművészeti Konzervatóriuma (New York, U.S.A.) 2017. november 5-én felvételi elő-meghallgatásokat (’Prescreening’-et) tart Budapesten. Jelentkezési határidő:2017. november 1.

Bővebben

Baráti Kristóf és Várdai István koncertje

  2017. október. 18. (szerda)


Baráti Kristóf és Várdai István, a két neves fiatal művész  különleges közös koncertjére kerül sor, 2017. október 20-án 19.30-kor a Budapest Kongresszusi Központban. A műsorban orosz és cseh zeneszerzők művei hangzanak el, melyekben Várdai István virtuóz csellójátékát, Baráti Kristóf pedig energikus karmesteri tehetségét csillogtatja meg. Műsor:
Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen
Sosztakovics: I. gordonkaverseny Op.107 (közreműködik: Várdai István) Dvořák: IX. (Újvilág) szimfónia, e-moll, Op. 95 Vezényel: Baráti Kristóf Program ...

Bővebben

Elhunyt Cs.Nagyné Turi Márta

  2017. október. 17. (kedd)


Életének 63. évében 2017. október 16-án elhunyt Cs Nagyné Turi Márta,
a jászberényi Palotásy János Zeneiskola egykori intézményvezető-helyettese.

Bővebben

Véget ért az Országos AMI Konferencia

  2017. október. 11. (szerda)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, ma délelőtt Budapesten a Duna Palotában,megtartotta az Országos  Konferenciát a Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktára címmel, melyen részt vettek Tankerületi Központok Vezetői,  Művészeti Iskolák Vezetői, és pedagógusai, szakszervezeti titkárai és egyéb érdeklődők.

Bővebben

Furulyás Szakmai Nap - Fertőd

  2017. október. 09. (hétfő)


A Fertődi J. Haynd Alapfokú Művészeti Iskola 2017. október 18-án furulyás szakmai napot rendez. Felhívás,jelentkezési lap

Bővebben

Európai Unió Ifjúsági Zenekar - EUYO

  2017. október. 09. (hétfő)


Október 30-ig várják 16 és 26 év közötti (1991. január 1. és 2001. december 31. között született) fiatal zenészek jelentkezését az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának (EUYO) 2018-as évadára. A meghallgatásra 2017. november 18-19-én (szombaton és vasárnap) kerül sor a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapokat szkennelve legkésőbb 2017. október 30-ig várjuk az Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.  e-mail címre.

Bővebben

A "magyar alapfokú művészetpedagógia értéktára" - Pályázat

  2017. október. 05. (csütörtök)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, pályázatot hirdet a "magyar alapfokú művészetpedagógia értéktára" cím elnyerésére 5 kategóriában. A pályázatot 2017. október 31-ig lehet benyújtani, az Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. címen. A tárgyban fel kell tüntetni: értéktár -  a kategória száma! Páyázati felhívás Jelentkezési lap Jelentkezési lap    ...

Bővebben

Országos Tanévindító Konferencia - Budapest 2017.október 11.

  2017. október. 04. (szerda)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Budapesten, Országos Tanévindító Konferenciát rendez, melyre Tankerületi központok vezetőit, művészettoktatással foglalkozó munkatársait, Intézményvezetőket, Művészeti iskolai tagintézményvezetőket, az MZTSZ Zeneművészeti Szakosztály szakszervezeti képviselőit tisztelettel meghívjuk.
A konferencia témája:
AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS NEMZETI ÉRTÉKEI,AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI ...

Bővebben

A zene éjszakája

  2017. október. 04. (szerda)


A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2017. november 17-én először hirdeti meg A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt. Az eseményre  "Amatőr kamaraegyüttesek és kamarakórusok"  pályázatait várják.

Bővebben

A Magyar Művészetoktatásért

  2017. október. 03. (kedd)Tanévkezdő beszélgetés Dr. Gyimesi Lászlóval a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szekszerevezetének főtitkárával.
Ahogy már sok éve hagyomány, idén is közös tanévnyitó konferenciát tervez a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete.

Bővebben

Elhunyt Devich János gordonkaművész

  2017. szeptember. 28. (csütörtök)Elhunyt Devich János, a Zeneakadémia rektori tanácsadója,a csellóművész, a zeneakadémia kamarazene tanszékének oktatója, prosfesszor emeritus.

Bővebben

Elhunyt Gábor József zongoraművész

  2017. szeptember. 28. (csütörtök)Elhunyt Gábor József zongoraművész, a Zeneakadémia Fúvós tanszékének korrepetitora.

Bővebben

"Mindennapos éneklésről" - konferencia a BMC-ben

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


A mindennapos éneklés témájában rendeztek konferenciát ma a fővárosi Budapest Music Centerben.

Bővebben

Zene Világnapi Hangverseny Fertődőn

  2017. szeptember. 16. (szombat)


A fertődi Eszterházi Pál Alapítvány és a J. Haydn Alapfokú Művészeti Iskola 2017.október 2-án, a Zene Világnapja alkalmából Eszterházi Pál díjátadó Ünnepséggel egybekötött Ünnepi hangversenyt ad.

Bővebben

Befejeződött a"Bartók 135" programsorozat

  2017. március. 28. (kedd)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége –a " Bartók 135"  3 párhuzamos programsorozata – vetélkedő, országos képzőművészeti pályázat, „Bartók Maraton” – záróeseményei kerültek megrendezésre,2017.március 27-én hétfőn a MOM Kulturális Központban. A vetélkedő döntője; a képzőművészeti pályázat díjazottjainak műveiből rendezett kiállítás és a hangverseny. ...

Bővebben

Versenyek

Oboa- és fagottverseny - Ott Rezső új darabja

  2017. október. 18. (szerda)


Figyelem!! Változás!!!
A XV. Országos Oboa- és Fagottverseny oboaversenye III. korcsoportja számára a második forduló kötelező műve a versenykiírásban eredetileg szereplő mű helyett Balassa Sándor: Nyári Intermezzo (op.71.) című műve. A fagottverseny II. korcsoportos 2. fordulós darabja letölthető az OH honlapjáról:
• https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek/muveszeti_versenyek/versenykiiras ott a A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghir...

Bővebben

Gordonkaverseny területi válogató eredményei

  2017. október. 17. (kedd)


Befejeződtek a XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny válogatói.
Az utazó-versenybizottság döntése alapján a 54 pont és a 54 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny döntőjén (67 döntős).

Bővebben

Trombitaverseny Területi válogató eredményei

  2017. október. 16. (hétfő)


Befejeződtek az Országos XIV. Lubik Imre Trombitaverseny területi  válogatói.
Az utazó-versenybizottság döntése alapján a 48 pont és a 48 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XIV. Országos XIV. Országos Lubik Imre Trombitaverseny döntőjén (63 döntős).
Országos Döntő résztvevői Országos nevezési követelmények
  ...

Bővebben

III. VESZPRÉMI KLASSZIKUS MAGÁNÉNEK VERSENY

  2017. október. 02. (hétfő)


2018. március 7-én kerül megrendezésre, a III. Veszprémi Klasszikus Magánének Verseny a  Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában. Versenykiírás

Bővebben

V. Országos Gregor József Énekverseny

  2017. szeptember. 14. (csütörtök)


2017. november 24-26. között kerül megrendezésre az V. Országos Gregor József Énekverseny a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. Versenykiírás Plakát
...

Bővebben

VI. Nemzetközi Zongora Fesztivál

  2017. szeptember. 14. (csütörtök)


2018. Március 9-10. között kerül megrendezésre a VI. Nemzetközi Zongora Fesztivál a Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában.
Versenykiírás Jelentkezési lap Zongorafesztivál továbbképzési lap ...

Bővebben

Metronóm Nonprofit Kht.

 

Suzuki metódus megismertetése - akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. október. 09. (hétfő)


Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú hangszeres zenetanárok módszertani továbbképzése                                                                   &...

Bővebben

" Improvizálhatok" -akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú hangszeres zenetanárok módszertani továbbképzés Akkreditációs engedély nyilvántartási száma: 575/24/2017.
„Improvizálhatok? - Improvizációs gyakorlatok a zeneiskolai szolfézs és zeneelmélet órákon” Előadó: Dr. Benedek Mónika, PhD - Szolfézs-zeneelmélet tanár, karvezető,(Kutató – Külső munkatárs,
EFOP Művészeti képességfejlesztő nevelési-oktatási program,Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem,Karnagy - Jyväskylä Felnőttokt...

Bővebben

Ácsné Szily Éva hegedűmesterkurzusa

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


Az Abonyi Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány és a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola  Hegedű mesterkurzust tart 2017. október 4-én. Program Jelentkezési lap - Továbbképzés Jelentkezési lap  - Növendék  

Bővebben

„Közeleg a verseny?” - zongora mesterkurzus - akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. szeptember. 11. (hétfő)


Stílusismeret és technikaképzés-alap és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzése

Akkreditációs engedély nyilvántartási száma: 575/24/2017
„Közeleg a verseny?” - zongora mesterkurzus - 6.sz. akkreditált pedagógus továbbképzés
Előadó: Hargitai Imre – zongoratanár, egyetemi docens LFZE, Monostori Gábor-zongoraművész, tanár
Dr.Stachó László- zenepszichológus, LFZE; SZTE;
A továbbképzés témája: A képzés elsősorban az V. Nemzetközi Bartók ...

Bővebben

"Nyisd ki a spalettád,Lolitta" - akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. szeptember. 06. (szerda)


Stílusismeret és technikaképzés alap és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés Akkreditációs engedély nyilvántartási száma: 575/24/2017.

„Nyisd ki a spalettád Lolitta” - Orbán György vokális művészete - 26. sz. akkreditált pedagógus továbbképzés

Előadó: Gyöngyösi Levente - Erkel Ferenc-, Bartók-Pásztory-, Istvánffy Benedek-díjas zeneszerző
Dr. Hegedüs Gönczy Katalin korrepetitor, Schultz Katalin - Német László díjas magánénektanár
A továbbké...

Bővebben

"Régi zene napjainkban" - akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. szeptember. 06. (szerda)


Stílusismeret és technikaképzés alap és középfokú hangszeres zenetanárok módszertani továbbképzés
Akkreditációs engedély nyilvántartási száma: 575/24/2017.

"Régizene napjainkban" - 18.sz. akkreditált pedagógus továbbképzés

Előadó: Tóth Emese Gyöngyvér-cimbalom, Hegyi Barnabás- kontratenor (Hollandia), Bánfi Balázs- furulya A továbbképzés témája: Elméleti és gyakorlati képzés zene- és énektanárok, és minden érdeklődő számára.
Régi hangszere...

Bővebben

Köszöntő

emberÖrömmel köszöntjük honlapunkon!
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1990-ben alakult és feladatának tekinti, hogy képviselje és érvényesítse az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények tevékenységét és érdekeit. Együttműködésre törekszik a művészetoktatási intézmények és művészetoktatással foglalkozó állami és társadalmi szervezetekkel, kezdeményezi és szervezi országos művészeti fesztiválok, tanulmányi versenyek, pedagógiai tanácskozások, továbbképzések szervezését.

Fővárosi szolgáltatások

Régebbi hírek

Bartók 135 program

bartok 135
 bfz


 
MMA
parlando zeta

 
mztsz
 

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje