nyitomontazs

logo mobil

Tagdíjbefizetéshez,  kérjük  IDE  KATTINTVA  töltse le az űrlapot, majd küldje  el az info@mzmsz.hu email címre. Köszönjük!
 

Hírek

TEHETSÉGUTAK KÖZÉP-EURÓPÁBAN -Győr- Konferencia

  2017. november. 17. (péntek)


TEHETSÉGUTAK KÖZÉP-EURÓPÁBAN – A TELJESÍTMÉNYSZAKADÉKTÓL A SIKERES TÁRSADALOM FELÉ elnevezéssel konferenciát tartanak Győrben 2017.november 23-án.

Bővebben

E-KRETA - a Művészeti Iskola mindennapos használatában

  2017. november. 06. (hétfő)


A pomázi zeneiskola  teljeskörűen használja az ekreta felületet 2017.szeptembertől, (papír alapú naplót már nem használunk)
ezért szeretettel várják az MZMSZ minden tagszervezetétől az intézményvezetőt és az adminisztrátori felület kezelőket egy tapasztalat megosztásra.

Bővebben

Bard Conservatory ösztöndijas-meghallgatás-Budapesten 2017

  2017. október. 20. (péntek)


A Bard College Zeneművészeti Konzervatóriuma (New York, U.S.A.) 2017. november 5-én felvételi elő-meghallgatásokat (’Prescreening’-et) tart Budapesten. Jelentkezési határidő:2017. november 1.

Bővebben

Véget ért az Országos AMI Konferencia

  2017. október. 11. (szerda)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, ma délelőtt Budapesten a Duna Palotában,megtartotta az Országos  Konferenciát a Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktára címmel, melyen részt vettek Tankerületi Központok Vezetői,  Művészeti Iskolák Vezetői, és pedagógusai, szakszervezeti titkárai és egyéb érdeklődők.

Bővebben

Furulyás Szakmai Nap - Fertőd

  2017. október. 09. (hétfő)


A Fertődi J. Haynd Alapfokú Művészeti Iskola 2017. október 18-án furulyás szakmai napot rendez. Felhívás,jelentkezési lap

Bővebben

Európai Unió Ifjúsági Zenekar - EUYO

  2017. október. 09. (hétfő)


Október 30-ig várják 16 és 26 év közötti (1991. január 1. és 2001. december 31. között született) fiatal zenészek jelentkezését az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának (EUYO) 2018-as évadára. A meghallgatásra 2017. november 18-19-én (szombaton és vasárnap) kerül sor a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A kitöltött és aláírt jelentkezési lapokat szkennelve legkésőbb 2017. október 30-ig várjuk az Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.  e-mail címre.

Bővebben

Országos Tanévindító Konferencia - Budapest 2017.október 11.

  2017. október. 04. (szerda)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete Budapesten, Országos Tanévindító Konferenciát rendez, melyre Tankerületi központok vezetőit, művészettoktatással foglalkozó munkatársait, Intézményvezetőket, Művészeti iskolai tagintézményvezetőket, az MZTSZ Zeneművészeti Szakosztály szakszervezeti képviselőit tisztelettel meghívjuk.
A konferencia témája:
AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS NEMZETI ÉRTÉKEI,AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI ...

Bővebben

A zene éjszakája

  2017. október. 04. (szerda)


A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2017. november 17-én először hirdeti meg A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt. Az eseményre  "Amatőr kamaraegyüttesek és kamarakórusok"  pályázatait várják.

Bővebben

A Magyar Művészetoktatásért

  2017. október. 03. (kedd)Tanévkezdő beszélgetés Dr. Gyimesi Lászlóval a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szekszerevezetének főtitkárával.
Ahogy már sok éve hagyomány, idén is közös tanévnyitó konferenciát tervez a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete.

Bővebben

"Mindennapos éneklésről" - konferencia a BMC-ben

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


A mindennapos éneklés témájában rendeztek konferenciát ma a fővárosi Budapest Music Centerben.

Bővebben

Zene Világnapi Hangverseny Fertődőn

  2017. szeptember. 16. (szombat)


A fertődi Eszterházi Pál Alapítvány és a J. Haydn Alapfokú Művészeti Iskola 2017.október 2-án, a Zene Világnapja alkalmából Eszterházi Pál díjátadó Ünnepséggel egybekötött Ünnepi hangversenyt ad.

Bővebben

Versenyek

III. Abonyi Országos Kürt - és Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny

  2017. november. 21. (kedd)


A Ceglédi Tankerületi Központ és a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola meghirdeti a
III. Abonyi Országos Kürt - és Rézfúvós Kamarazenei Fesztivált és Versenyt,
és ezúton meghívja e nemes versengésre az Alapfokú Művészeti- és Zeneiskolák rézfúvós növendékeit. A fesztivál időpontja: 2018. február 07. A fesztivál helyszíne: Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola (2740, Abony Kálvin János utca 1.) Versenyfelhívás Szóló jelentkezési lap Kamara jelentkezési lap ...

Bővebben

V. Regionális Kamarazene-verseny

  2017. november. 21. (kedd)


A Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 2018. március 3-án rendezi meg az V. Zeneiskolások Regionális Kamarazene-versenyét. Jelentkezési határidő: 2018. február 16. Versenykiírás Nevezési lap Nevezési lap  ...

Bővebben

XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny

  2017. november. 20. (hétfő)


Szolnokon 2017. november 19-én véget ért a XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny. Gordonkaverseny Díjazottjai    

Bővebben

IX.Országos Hatvani Zeneiskolai Barokk Fesztivál- Figyelem, Változás!!

  2017. november. 01. (szerda)


A Hatvani  Kocsis Albert Zeneiskola és a Corelli-60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány
2017. december 19-én és 20-án IX. alkalommal rendezi meg Országos Barokk Fesztiválját
minden hangszeres - orgonistákat is beleértve - és énekes zeneiskolai tanuló számára. A jelentkezési határidőt meghosszabbították! Új jelentkezési határidő:: 2017. november 13.     -  24.00-ig Versenykiírás  ...

Bővebben

Oboa- és fagottverseny - Ott Rezső új darabja

  2017. október. 18. (szerda)


Figyelem!! Változás!!!
A XV. Országos Oboa- és Fagottverseny oboaversenye III. korcsoportja számára a második forduló kötelező műve a versenykiírásban eredetileg szereplő mű helyett Balassa Sándor: Nyári Intermezzo (op.71.) című műve. A fagottverseny II. korcsoportos 2. fordulós darabja letölthető az OH honlapjáról:
• https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek/muveszeti_versenyek/versenykiiras ott a A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghir...

Bővebben

Gordonkaverseny területi válogató eredményei

  2017. október. 17. (kedd)


Befejeződtek a XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny válogatói.
Az utazó-versenybizottság döntése alapján a 54 pont és a 54 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny döntőjén (67 döntős).

Bővebben

Trombitaverseny Területi válogató eredményei

  2017. október. 16. (hétfő)


Befejeződtek az Országos XIV. Lubik Imre Trombitaverseny területi  válogatói.
Az utazó-versenybizottság döntése alapján a 48 pont és a 48 pont fölötti pontszámot elért versenyzők vehetnek részt a XIV. Országos XIV. Országos Lubik Imre Trombitaverseny döntőjén (63 döntős).
Országos Döntő résztvevői Országos nevezési követelmények
  ...

Bővebben

Metronóm Nonprofit Kht.

 

Zongora - akkreditált pedagógus továbbképzés - Új időpont 2018.

  2017. november. 15. (szerda)


"Te is tudsz improvizálni?"            9. sz. akkreditált pedagógus továbbképzés
Előadó: László Éva- zongoratanár A továbbképzés célja: Az improvizáció megváltoztatja a tanár és a diák kapcsolatát, vitálissá tágítja a tanulási folyamatokat, felszabadítja a kreativitást. Az alkotás kinyit egy kaput a tanár és a növendék számára, hogy a játékosság és leleményesség által fejlessze hangszeres tudását, érzelmi színskáláját.
A módsz...

Bővebben

Suzuki metódus megismertetése - akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. október. 09. (hétfő)


Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú hangszeres zenetanárok módszertani továbbképzése                                                                   &...

Bővebben

" Improvizálhatok" -akkreditált pedagógus továbbképzés

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú hangszeres zenetanárok módszertani továbbképzés Akkreditációs engedély nyilvántartási száma: 575/24/2017.
„Improvizálhatok? - Improvizációs gyakorlatok a zeneiskolai szolfézs és zeneelmélet órákon” Előadó: Dr. Benedek Mónika, PhD - Szolfézs-zeneelmélet tanár, karvezető,(Kutató – Külső munkatárs,
EFOP Művészeti képességfejlesztő nevelési-oktatási program,Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem,Karnagy - Jyväskylä Felnőttokt...

Bővebben

Ácsné Szily Éva hegedűmesterkurzusa

  2017. szeptember. 18. (hétfő)


Az Abonyi Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány és a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola  Hegedű mesterkurzust tart 2017. október 4-én. Program Jelentkezési lap - Továbbképzés Jelentkezési lap  - Növendék  

Bővebben

Támogatók

NTP logoNKA logo 2012 RGBofi logoemmi logo

Köszöntő

emberÖrömmel köszöntjük honlapunkon!
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1990-ben alakult és feladatának tekinti, hogy képviselje és érvényesítse az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények tevékenységét és érdekeit. Együttműködésre törekszik a művészetoktatási intézmények és művészetoktatással foglalkozó állami és társadalmi szervezetekkel, kezdeményezi és szervezi országos művészeti fesztiválok, tanulmányi versenyek, pedagógiai tanácskozások, továbbképzések szervezését.

Fővárosi szolgáltatások

Régebbi hírek

Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár

MAME

Kodály 135 program

kodaly 135

Bartók 135 program

bartok 135
 bfz


 
MMA
parlando zeta

 
mztsz
 

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje