Versenyek

2020. december 3-6 között első alkalommal kerül megrendezésre a Közép-kelet Európai Hubay Jenő Hegedűverseny a Fesztivál Akadémia Budapest szervezésében.

A Közép-kelet Európai Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, húsz évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára. A versenyen a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek országainak 20 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek. A négy korcsoportban meghirdetett verseny az 1. korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós. A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár (Magyarországot Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli), a zsűri elnöki tisztét a legendás, ukrán származású osztrák hegedűművész, Boris Kuschnir, a Bécsi Konzervatórium és a Grazi Zeneművészeti Egyetem professzora tölti be.
A hegedűverseny a kétévente megrendezett, Shlomo Mintz zsűrielnökletével zajló Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”. A Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a következő év nyarán rendezett Fehér Ilona Hegedűversenyre.
A Közép-kelet Európai Hubay Jenő Hegedűverseny a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetével együttműködésben valósul meg.
A verseny összdíjazása 8500 €, melyből 300 € tanári különdíjban részesülnek a kategóriagyőztesek tanárai, valamint az a tanár, aki a legtöbb növendéket hozza a versenyre.

 1. Közép-kelet Európai Hubay Jenő Hegedűverseny  versenykiírása.
További információért, kérjük látogasson el a verseny hivatalos oldalára: https://fesztivalakademia.hu/

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707024 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje