nyitomontazs

logo mobil

Tagdíjbefizetéshez,  kérjük  IDE  KATTINTVA  töltse le az űrlapot, majd küldje  el az info@mzmsz.hu email címre. Köszönjük!
 

Hírek

120 órás módszertani továbbképzés

  2021. január. 15. (péntek)


Kedves Érdeklődő!
Örömmel tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően 2021. I. félévében 120 órás - támogatott, ingyenes - módszertani továbbképzések indulnak azon tanárok számára, akiknek foglalkoztatásához szükségessé válik 2022/2023-as tanévtől az eredeti diplomájukat kiegészítő, társhangszer módszertanának elsajátítása az alábbiakra tekintettel. A képzésekről részletesebben itt  olvashat.

Bővebben

2021. évi Versenyek lebonyolítási rendszerének változása

  2021. január. 05. (kedd)


Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr! Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője, -a járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei-, a tánc és a képzőművészeti versenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre. Az erről szóló tájékoztató anyagokat az alábbi linken érheti el: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/muveszeti...

Bővebben

Békés, áldott karácsonyi ünnepeket

  2020. december. 17. (csütörtök)


Békés,áldott karácsonyi ünnepeket kíván az MZMSZ mindenkinek.  

Bővebben

A zenei kifinomultság és az abszolút hallás képesség összefüggésének vizsgálata

  2020. december. 15. (kedd)


Kedves Kollégák!
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki korábbi kutatásomhoz segítséget nyújtott. Most újabb kutatásban való részvételre szeretnék buzdítani mindenkit.
A világon elsőként fordítottam magyar nyelvre a londoni Goldsmith University kutatói által kifejlesztett Zenei Kifinomultság Kérdőívet, amit két, az abszolút hallást vizsgáló teszttel kötöttem össze.

Bővebben

Zenetanárokat és Előadóművészeket díjazott az Artisjus

  2020. december. 11. (péntek)


Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat
díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban. Minden díjazottnak Gratulálunk! Díjazottak

Bővebben

Kodályi Kincsek - segédanyag kontakt tanításhoz -járványügyi tanácsok

  2020. december. 10. (csütörtök)


Rónaszékiné Keresztes Monika miniszteri biztos asszony , az alapfokú művészetoktatást segítő - járványügyi kiegészítő javaslatai az általános járványügyi óvintézkedésekhez a személyes hangszeres órák biztonságos megtartása érdekében.

Bővebben

Mester-M Díj • a kiemelkedő tanári teljesítmények díjazására 2020

  2020. december. 07. (hétfő)


A Mester-M Díj a fiatal tehetségeket felkészítő tanárok és edzők munkáját ismeri el.
A legjobb pedagógusokat keressük, akik a sport, a művészetek, valamint a tudomány területein 18 év alatti fiatalokkal foglalkoznak, és akik egyben emberi és szakmai példaképek is tanítványaik számára.
Jelölje Ön is munkatársát! Hívja fel a Mester-M Díjra a tanítványok és a szülők figyelmét!
A díj erkölcsi és anyagi elismerés,amelynek értéke egymillió forint személyenként!
A jelöléseket 2020. december 31-ig várjuk.
A díjátadóra 2021 tavaszán kerül sor.

Bővebben

Interjú - Szövetségünk elnökével

  2020. november. 07. (szombat)


Kedves Látogató!
2020. november 6- án hangzott el a Kossuth Rádió "A nagyok" című műsorában a szövetség elnökével készített interjú, melyet az alábbi ismertető vezetett fel:
"-Egy aprócska nógrádi faluban, édesanyjától kapta az éneklés szeretetét a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Országos Szövetségének ötödik ciklusát kezdő elnöke. Zenei pályafutásának, zenepedagógusi munkásságának színtere elsősorban az Ipoly parti város, ahonnan a világot bejárta, és ahová a világot behozza. Vendégem a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Lovagkereszt kitüntetettje, Balassagyarmat és Nógrád ...

Bővebben

Online és élő konferencia a Mikrokosmosról a Bartók Emlékházban

  2020. november. 03. (kedd)


A Bartók Béla Emlékház a Bartók-összkiadás Mikrokosmos-kötetének megjelenése alkalmából 2020. november 26-án, csütörtökön 15.00 és 18.00 óra között konferenciát szervez.
A kötetet közreadó muzikológusok, a zongorajátékot alapfokon és felsőfokon oktató zenepedagógus és zeneszerző tart előadást a sorozat keletkezéséről, pedagógiai és kompozíciós jelentőségéről.

Bővebben

Kodályi Kincsek az online térben

  2020. október. 13. (kedd)


Rónaszékiné Keresztes Monika a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos által készített szakmai összefoglaló. " Kodályi Kincsek az online térben" - a rendkívüli digitális távoktatási rendszer tapasztalatai az alapfokú zeneoktatás szereplői körében.  (2020.március-június)

Bővebben

Online zeneoktatás - összegző tapasztalat

  2020. szeptember. 29. (kedd)


Online zeneoktatás, mint fogalom, önmagában nem létezik.
Magyar zeneoktatás van és volt, melyben az emberi minőség győzött a technika felett.
Rónaszékiné Keresztes Monika a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos 7707 db válaszlevél alapján készítette el a tapasztalatokat összegző munkaanyagát.

Bővebben

Tájékoztató az alapfokú művészetoktatás megszervezéséről

  2020. szeptember. 19. (szombat)


Az Emberi Erőforrás Minisztérium Miniszterének körlevele az alapfokú művészetoktatás megszervezéséről a COVID 19 idején. Körlevél ( engedéllyel közzétéve)

Bővebben

MZMSZ 2020. évi rendes közgyűlés szeptember 23-án (szerda)

  2020. szeptember. 17. (csütörtök)


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége Alapszabályának 7.1.3. pontja értelmében, a 2020. évi rendes K Ö Z G Y Ű L É S É T 2020. szeptember 23-án (szerda) 10.00 órára összehívom.

Bővebben

MZTSZ - állásfoglása COVID-19 járványhelyzettel összefüggésben

  2020. szeptember. 16. (szerda)


Állásfoglalás
A munkavállalók táppénzre való jogosultságáról a COVID-19 járványhelyzettel
összefüggésben elrendelt házi karantén ideje alatt.

Bővebben

850 milliós pályázati forrás kulturális-művészeti területen - MMA

  2020. július. 30. (csütörtök)


A koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére hirdet kulturális-művészeti területen nyílt pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia 850 milliós pályázati forrás kulturális-művészeti területen a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen fő tevékenységet végző egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek (pályázat kódja: MMA-20-MHM), valamint civil és egyéb (gazdálkodó) szervezetek részére (pályázat kódja: MMA-20-OMM), működési költségeik támogatására. ...

Bővebben

Orgonák éjszakája 2020.08.08. (2)

  2020. július. 22. (szerda)


A Filharmónia Magyarország az elmúlt években mindent megtett azért, hogy az OrgonaPont és az Orgonák éjszakája eseményei által megismertesse a nagyközönséggel a hangszerek királynőjét, az orgonát. A múlt évben első alkalommal megrendezett Orgonák éjszakáján több mint 100 regisztrált eseményen, 4 különböző országban, több mint 100 000 orgonasíp szólalt meg. Idén augusztus 8-án az Orgonák éjszakáján ismét megtöltjük a templomokat, tereket, a különleges helyszíneket az orgona csodálatos hangjával.

Bővebben

Módosult a Nemzeti Köznevelésről szóló törvény

  2020. július. 17. (péntek)


A módosított törvény bővebben itt.

Bővebben

Megújul A hangok világa - júliustól rendelhető az új Szolfézskönyv 1. kötete

  2020. június. 16. (kedd)


Dobszay László korszakos jelentőségű szolfézskönyvsorozata, A hangok világa immár fél évszázada a magyar alapfokú szolfézsoktatás alapműve.

Bővebben

Zenei mentor- és gyakorlatvezető tanár szakirányú továbbképzés

  2020. június. 12. (péntek)


Tisztelt Kolléga! A Zeneakadémia idén is meghirdeti Zenei mentor- és gyakorlatvezető tanár szakirányú továbbképzését, a koronavírus-helyzetre való tekintettel 2020. augusztus 28-ra kitolva a jelentkezés határidejét.

Bővebben

Hangszercsereprogram 2020

  2020. június. 10. (szerda)


A fiatalok zenei nevelésének az eddigieknél is nagyobb támogatására a 2018-as, 2019-es Hangszercsere Program folytatásaként a köznevelési intézmények 2020-ben is lehetőséget kapnak megfelelő hangszerek beszerzésére, cseréjére.

Bővebben

Éneklő Iskolák 1950-2020

  2020. május. 26. (kedd)


70 éve indult el hazai közoktatásunkban az első ének-zenei általános iskola.

Bővebben

A digitális munkarendben megvalósuló zeneoktatás -felmérés

  2020. május. 18. (hétfő)


Rónaszékiné Keresztes Monika a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos asszony kifejezett hozzájárulásával, Szövetségünk is segíteni kívánja a digitális munkarendben megvalósuló zeneoktatás tapasztalatainak felmérését és összegzését.

Bővebben

Elhunyt Fekete György az MMA Tiszteletbeli elnöke

  2020. április. 16. (csütörtök)


2020.április 15-én elhunyt Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke.

Bővebben

Kedvezményes Képzési Ajánlat

  2020. március. 21. (szombat)Bővebben

Versenyek

Error: No articles to display

Metronóm Nonprofit Kht.

 

120 órás módszertani továbbképzés

  2021. január. 15. (péntek)


Kedves Érdeklődő!
Örömmel tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően 2021. I. félévében 120 órás - támogatott, ingyenes - módszertani továbbképzések indulnak azon tanárok számára, akiknek foglalkoztatásához szükségessé válik 2022/2023-as tanévtől az eredeti diplomájukat kiegészítő, társhangszer módszertanának elsajátítása az alábbiakra tekintettel. A képzésekről részletesebben itt  olvashat. ...

Bővebben

Fuvolázás – a kezdetektől a művészdiplomáig – online kurzus (november 19-21.)

  2020. november. 18. (szerda)


29.sz. Stílusismeret és technikaképzés –alap-és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés (30 óra) Olga Ivuseikova és Romos Zsolt meghirdetett kurzusa – november 19. – 21. között – ingyenes online program lesz, mely az NKA szíves támogatásával jött létre. A belépéshez szükséges linket a programra a képzések napján ide töltjük fel.
Az előadás angol nyelven zajlik – zoom felületről. november 19.
– 10.00 – 12.00h előadás – Olga Ivuseikova és növendékei
– 12.00 – 13.00h kérdése...

Bővebben

Metronom továbbképzési füzet a 2020/21 Tanév!!!

  2020. szeptember. 01. (kedd)


Megjelent a Metronom Közhasznú Nonprtofit Kft. szervezésében a pedagógus továbbképzési füzet. A füzet tartalma folyamatosan bővül, újabb és újabb képzésekkel,ezért folyamatosan kisérjék figyelemmel!
A jelentkezési lap formanyomtatványa minden képzéshez azonos,ezért a képzéseket megkülönböztető sorszámot feltétlenül kérjük ráírni. Továbbképzési füzet 2020_21 Tanév Jelentkezési lap 2020/21 ...

Bővebben

Figyelem!!! - Fontos!! Tájékoztatás Továbbképzésekkel kapcsolatban

  2020. szeptember. 01. (kedd)


Kedves Kolléganő/Kolléga! A Metronom Közhasznú Nonprofit Kft. 2020.szeptember 1-tól ismét a megszokott módon szervezi és rendezi meg továbbképzéseit,, melyekre várjuk folyamatos jelentkezéseiket. A képzéseink alatt arra kérjük Önöket, tartsák be a javasolt óvintézkedéseket : viseljenek maszkot, belépéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt és tartsák meg a másfél méteres biztonsági távolságot. Amennyiben ez a pandémia okozta járványügyi helyzet miatt nem lehetséges, a képzéseinket az on...

Bővebben

Bemutató és Interaktív előadás Dobszay László: A Hangok világa I.kötet

  2020. augusztus. 17. (hétfő)


BEMUTATÓ ÉS INTERAKTÍV ELŐADÁS
Dobszay László: A Hangok Világa 1. kötetének átdolgozott kiadásáról,
a nyomtatott és a digitális változatról. Bővebben Regisztráció

Bővebben

Sok húron pendülünk” – Hommage a Kovács Dénes

  2020. július. 02. (csütörtök)


28.sz. Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés „Sok húron pendülünk” – Hommage a Kovács Dénes (30 óra) Előadó: Ácsné Szily Éva (hegedű) - a vászolyi kurzus alapítója, Dénes László ( hegedű) ;Igor Coretti( hegedű); Haffner Eszter (hegedű); Major Katalin (hegedű) ; Magyar Margit (zeneelmélet); Mácsai János (zenetörténet); Eckhardt Gábor (zongora) ; Dobszay Péter (karmester) ; Búzás Dóra( hegedű) ; Várföldi Anna ( hegedű) Csuka Tímea (gordonka) ; ...

Bővebben

III.Régi zenei Nyári Akadémia

  2020. július. 02. (csütörtök)


27.sz. Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés (30 óra)
III. Régi zenei Nyári Akadémia
Előadó: Illés Szabolcs - barokkhegedű, vonósok, zenekar, kamarazene; Edőcs Fanni –csembaló, kamarazene
Bereczki Julianna – csembaló, zongora, continuo, kamarazene; Gyurina Zsuzsanna – fuvola
Hegyi Barnabás – ének; Bali János –improvizáció; Borsányi Márton – csembaló improvizáció
A továbbképzés témája.: A képzés kapcsolódik a III. Régi z...

Bővebben

IV. Babszimpózium 2020.november 12-14. között

  2020. június. 16. (kedd)


 A Tóth Aladár Zeneiskola és a Metronom Közhasznú Nonprofit Kft. által közösen szervezett IV. Babszimpózium című rendezvény 2020. november 12-14. között ismét megrendezésre kerül.
A három nap során általános pedagógiai és szakmódszertani témákban neves előadók segítségével gazdagíthatjuk ismereteinket, mesterkurzusok és interaktív előadások, továbbá kerekasztal beszélgetések keretében. A programokra jelentkezni 2020. június 16-tól a Tóth Aladár Zeneiskola honlapjáról (www.tothaladar.h...

Bővebben

Muramatsu Magyarországon - továbbképzés!

  2019. október. 14. (hétfő)


34.sz. Stílusismeret és technikaképzés – alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzés
(30 óra)
„MURAMATSU MAGYARORSZÁGON – MESTERKURZUS, KIÁLLÍTÁS – FON-TRADE”
Előadó: Yuki Koyama – fuvolaművész, a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának szólófuvolása
A továbbképzés témája: Yuki Koyama japán fuvolaművész, több nemzetközi verseny győztese. Jelenleg a finn rádió zenekarának szóló fuvolása. A mesterkurzus két napján szakközépiskolai és zeneakadémiai hallgatókkal foglalkozi...

Bővebben

Támogatók

NTP logoNKA logo 2012 RGBofi logoemmi logo

Köszöntő

emberÖrömmel köszöntjük honlapunkon!
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1990-ben alakult és feladatának tekinti, hogy képviselje és érvényesítse az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények tevékenységét és érdekeit. Együttműködésre törekszik a művészetoktatási intézmények és művészetoktatással foglalkozó állami és társadalmi szervezetekkel, kezdeményezi és szervezi országos művészeti fesztiválok, tanulmányi versenyek, pedagógiai tanácskozások, továbbképzések szervezését.

Régebbi hírek

Error: No articles to display

 bfz


 
MMA
parlando zeta

 
mztsz
 

 mma logo 

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége Működési Támogatása ( COVID 19) szakmai program megvalósítását 2020. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.
  

Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár

ertektar

Kodály 135 program

kodaly 135

Bartók 135 program

bartok 135

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje