Tánc


Pedagógus szakvizsga - zenei mentor szak - eléréséhez felvételit hirdet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.
A sikeres szakvizsga megszerzése után a PED.II. fokozatban megfelelő munkaidőt betöltött pedagógus kezdeményezheti jogszabálynak megfelelően a mesterpedagógus fokozat eléréséhez szükséges vizsgát.

Bővebben...


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége Alapszabályának 7.1.3. pontja értelmében,

a 2022. évi rendes K Ö Z G Y Ű L É S É T 2022. május 18 -án 10.00 órára összehívom.
A közgyűlés helyszíne a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola Díszterme.
(Budapest,1092 Köztelek utca 8).

Ember Csaba elnök

Bővebben...


„A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék 2022-ben felvételi előkészítőt tart a népzenei szakirányokra jelentkezők számára. A képzés 7 alkalomból áll és az elméleti felvételihez nyújt segítséget. Az előkészítőn való részvétel nem feltétele a felvételi eljárásnak, de hasznos segítség lehet azok számára, akik jelentkezésük előtt nem folytattak rendszeres középszintű tanulmányokat népzeneelméletből és általános zeneelméletből. A foglalkozásokat a Népzene Tanszék oktatói tartják.

Bővebben...


 A "Zene Lélekhidakat épít"  országos jótékonysági hangversenyre csatlakozó  75 zeneiskolában és zeneoktatási intézményben 64 településen a  tegnapi napon egyszerre csendült fel a zene, az egész ország lélekemelő összefogását kifejezve a „Híd Kárpátaljáért” program mottójához kapcsolódva.
Ezúton is köszönjük, hogy részvételükkel támogatták a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége-vel és a Magyar Református Szeretetszolgálat-tal közös kezdeményezést. A  75 zeneoktatási intézményben, az ország 64 településén a jótékonysági koncertek keretében saját eszközeikkel, a zene segítségével közvetíttették azokat a gondolatokat, amelyeket szavakkal nem lehet kifejezni.

18 órakor Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezett be élőben, ezt követően kezdődtek a hangversenyek az ország intézményeiben.

Várnagy Andrea nyitóbeszéd Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom terméből.

A koncert végén zárszót mondott Ember Csaba, Madách-díjas karnagy, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.

Ember Csaba Záróbeszéd


Hálás szívvel és nagy örömmel osztjuk meg veletek a Lélekhíd országos jótékonysági hangversenyre csatlakozó zeneiskolák és zeneoktatási intézmények listáját!
Megható látni az egész országot megmozgató lélekemelő összefogást.
Ezúton is köszönjük, hogy részvételükkel támogatják a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége-vel és a Magyar Református Szeretetszolgálat-tal közös kezdeményezésünket:

Bővebben...


Egy emberként mozdult az ország, sokan tettek és tesznek ma is azért, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a Kárpátalján élők felé.

A “Lélekhíd” országos kezdeményezésre március 31-ig várjuk az intézmények jelentkezését a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.  email címen.

A “Híd Kárpátaljáért” segélyprogram mottójához kapcsolódva hisszük, hogy a zene által lélekhidak is épülhetnek.
A ZeneVarázslat Mozgalom, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével országos kezdeményezést indít:

2022. április 8-án 18 órakor a zeneoktatási intézményekben egyszerre szólaljanak meg a hangszerek, 60 perc időtartamú hangversenyek keretében, ezáltal közvetítve együttérzésünket és támogatásunkat a Kárpátalján élők felé.

Ezen a napon 18 órakor Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a ZeneVarázslat Mozgalom Facebook oldalán Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezik, ezt követően kezdődnek a hangversenyek az ország zeneiskoláiban. A koncert végén zárszót mond Ember Csaba, Madách-díjas karnagy, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.

Felhívás

Felhívás, információk

Plakát


A Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola 2022. március 4-5. között rendezte meg az VIII. Nemzetközi Zongora Fesztivált.

Bővebben...


A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására, 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja.

Bővebben...


2022.02.26-án a Magyar Zene Házában tartott szombati kerekasztal-beszélgetés az alábbi linken érhető el és nézhető vissza:

Bővebben...


2022. február 26-án, szombaton 10.30-tól a Magyar Zenei Tanács szakmai kerekasztal-beszélgetést tart az alsófokú zeneoktatás helyzetéről, kihívásairól és lehetőségeiről a nemrég megnyílt Magyar Zene Házában, amit ONLINE is közvetítenek.

A beszélgetés résztvevői

Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke

Bővebben...


Eltemették Babka Józsefet a Nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola egykori címzetes igazgatóját.

Bővebben...


A Virtuózok formátuma a fiatal klasszikus zenei tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és támogatási lehetőségeket kínál, amelyet egyébként kevesen kapnának meg. A Virtuózok az elmúlt évek alatt kiemelkedő magyar branddé és egyben mozgalommá vált.

Bővebben...


Tizenegy zenetanár és tizenegy előadóművész részesült idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2021. december 17-én került sor. A szerzői egyesület olyan előadóművészeket díjazott, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint olyan tanárokat ismert el a díjjal, akik kiemelkedően fontos munkát végeznek a zenei oktatásban.

Bővebben...


Fennállásának 30. jubileumi ünnepségét 2021. november 13-án, 10.30 órától a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola dísztermében tartotta az Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége. A rendezvényen jelen volt dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár – a program védnöke -, Rónaszékiné Keresztes Monika a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos, köszöntőt mondott Kisfaludy László, az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára, és Ember Csaba, az MZMSZ elnöke.

Bővebben...


Zelinka Tamás ny. zenei főtanácsos, a Parlando zenepedagógiai újság főszerkesztője, hangversenyek műsorvezetője 75. születésnapját ünnepli.
Sok ezer művésztanárnak segített munkája során, és még több lelkes hangversenylátogatót győzött meg a zene semmi mással nem pótolható fontosságáról.
A magyar zenepedagógia dokumentumait a Parlando lap szerkesztőjeként 1971 óta őrzi.
Az alábbi rövid írással köszöntjük.

Köszöntés

1 / 20 oldal

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707024 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje