Tánc


Kedves Kollégák!

Az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai térnek vissza április 19-től. Mindenki  más - ÍGY AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS - május 10-től.

Ember Csaba elnök

MZMSZ

EMMI Tanügyi döntés

EMMI Határozat


2021-ben is lehetőséget kapnak az intézmények hangszerek beszerzésére, cseréjére. A program részleteiről az alábbiakból tájékozódhatnak.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár tájékoztató levele itt érhető el.

A hangszercsereprogram beszerzési útmutatója itt érhető el.


A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok közös kezdeményezésének eredményeként hagyományteremtő céllal 2021-től minden év május 30-án, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művészének, Kocsis Zoltánnak születésnapján ünnepeljük hazánkban a magyar klasszikus zenét.

Bővebben...


Tisztelt Tagszervezetek!

Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének (székhely: 1064 Budapest,Vörösmarty utca 65., nyilvántartási szám: 01-02-0002083) elnöke,ezennel meghívom Önöket a Szövetség Rendkívüli közgyűlésére, melynek időpontja

2021. február 23. napja, 9 óra 00 perckor.

Ezen közgyűlés a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel (a 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontja szerinti lehetőség alapján) elektronikus úton kerül megtartásra. A közgyűlés lefolytatására google-meet rendszeren keresztül kerül sor. A kapcsolódáshoz szükséges információkat e-mail útján küldjük meg Önöknek.

Üdvözlettel

Ember Csaba elnök


Szűk családi körben vesznek búcsút Pejtsik Árpád György zenepedagógus, gordonkaművész, zeneszerzőtől január 29-én.

A december 28-án hosszú betegség után 85 évesen elhunyt Pejtsik Árpád György számos zenepedagógiai mű szerzője, a Magyar Állami Operaház jubileumi arany emlékgyűrűvel díjazott nyugalmazott művésze, az Artisjus-, az Apáczai Csere János-díj és a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje volt.

Temetése a jelenlegi járványügyi helyzetben csak szűk családi körben lehetséges. Aznap, január 29-én 17 óra 30 perckor Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz templomban nyilvános gyászmisén emlékeznek meg róla - közölte az elhunyt családja vasárnap az MTI-vel. Pejtsik Árpád György munkássága előtt tisztelegve a közeljövőben emlékkoncertet szerveznek.

Pejtsik Árpád György 1935-ben született. Családjában kultusza volt a kamarazenélésnek, édesapja indíttatására vett hangszert a kezébe, akinek szívügye volt, hogy fia csellózni tanuljon. Tanárai Banda Ede, Sebestyén Sándor és Zsámboki Miklós voltak, utóbbi a magyar gordonkaoktatás megalapozójának, Popper Dávidnak volt tanítványa, így Pejtsik folytatója, örököse ennek az iskolának.

Harminchárom évig játszott a budapesti Operaház zenekarában, és mindvégig tanított is. Tudatosan kereste és találta meg azt a határterületet, amelyen a legjobb lehet. Egyszerre birtokolta a hangszeres és a zeneszerzői tudást, a pedagógiai érzéket és azt a hatalmas repertoár-ismeretet, amelyet sok évtizedes tudatos anyaggyűjtéssel, jegyzeteléssel teremtett meg.

Több mint száz kiadványt jelentetett meg az Editio Musica Budapest Zeneműkiadónál. Ezek egy része a gordonkázás tanítását segítette, más részük a repertoár bővítését szolgáló előadási darabokat tartalmaz. Ezek a kották világszerte ismertek lettek, és nemzetközi vizsgaanyagokba is bekerültek.

Forrás: MTI 2021. január 17.,

PEJTSIK ÁRPÁD GYÖRGY A MAGYAR ZENEISKOLÁK SZÖVETSÉGÉNEK ALAPÍTÓ TAGJA VOLT. EMLÉKÉT SZERETETTEL ÉS KEGYELETTEL ŐRIZZÜK.


Tisztelt Érdeklődő!

Az akkreditált képzéshez tartozó legfontosabb információkat itt olvashatja, melyek egyrésze a  Pedagógus Továbbképzés Akkreditációs oldalon is látható.
Köszönjük érdeklődését.

Metronomképzés munkatársai

Bővebben...


Kedves Érdeklődő!
Örömmel tájékoztatom, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően 2021. I. félévében 120 órás - támogatott, ingyenes - módszertani továbbképzések indulnak azon tanárok számára, akiknek foglalkoztatásához szükségessé válik 2022/2023-as tanévtől az eredeti diplomájukat kiegészítő, társhangszer módszertanának elsajátítása az alábbiakra tekintettel. A képzésekről részletesebben itt  olvashat.

Bővebben...


Tisztelt Intézményvezető Asszony/Úr!

Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője, -a járványügyi helyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével a zenei-, a tánc és a képzőművészeti versenyek területi válogatóinak és országos döntőinek lebonyolítási rendszere, megváltozik. Valamennyi verseny a személyes megjelenés helyett digitális formában kerül megrendezésre.

Az erről szóló tájékoztató anyagokat az alábbi linken érheti el:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/muveszeti_versenyek/versenykiiras


Kedves Kollégák!
Hálásan köszönöm mindenkinek, aki korábbi kutatásomhoz segítséget nyújtott. Most újabb kutatásban való részvételre szeretnék buzdítani mindenkit.
A világon elsőként fordítottam magyar nyelvre a londoni Goldsmith University kutatói által kifejlesztett Zenei Kifinomultság Kérdőívet, amit két, az abszolút hallást vizsgáló teszttel kötöttem össze.

Bővebben...


Tíz zenetanárt és tíz előadóművészt díjazott az Artisjus komoly- és könnyűzenei kategóriákban 2020. december 11-én.

A szerzői egyesület olyan előadóművészeket ismert el, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint azokat a tanárokat
díjazta, akik kiemelkedő munkát végeznek a zenei oktatásban.

Minden díjazottnak Gratulálunk!

Díjazottak


Rónaszékiné Keresztes Monika miniszteri biztos asszony , az alapfokú művészetoktatást segítő - járványügyi kiegészítő javaslatai az általános járványügyi óvintézkedésekhez a személyes hangszeres órák biztonságos megtartása érdekében.

Bővebben...


A Mester-M Díj a fiatal tehetségeket felkészítő tanárok és edzők munkáját ismeri el.
A legjobb pedagógusokat keressük, akik a sport, a művészetek, valamint a tudomány területein 18 év alatti fiatalokkal foglalkoznak, és akik egyben emberi és szakmai példaképek is tanítványaik számára.
Jelölje Ön is munkatársát!

Hívja fel a Mester-M Díjra a tanítványok és a szülők figyelmét!
A díj erkölcsi és anyagi elismerés,amelynek értéke egymillió forint személyenként!
A jelöléseket 2020. december 31-ig várjuk.
A díjátadóra 2021 tavaszán kerül sor.

Bővebben...


Kedves Látogató!
2020. november 6- án hangzott el a Kossuth Rádió "A nagyok" című műsorában a szövetség elnökével készített interjú, melyet az alábbi ismertető vezetett fel:
"-Egy aprócska nógrádi faluban, édesanyjától kapta az éneklés szeretetét a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Országos Szövetségének ötödik ciklusát kezdő elnöke. Zenei pályafutásának, zenepedagógusi munkásságának színtere elsősorban az Ipoly parti város, ahonnan a világot bejárta, és ahová a világot behozza. Vendégem a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Lovagkereszt kitüntetettje, Balassagyarmat és Nógrád megye díszpolgára, Ember Csaba."  Várja önöket a beszélgetőtárs, Tarnóczi László.

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2020-11-06_21-30-00&enddate=2020-11-06_22-10-00&ch=mr1


A Bartók Béla Emlékház a Bartók-összkiadás Mikrokosmos-kötetének megjelenése alkalmából 2020. november 26-án, csütörtökön 15.00 és 18.00 óra között konferenciát szervez.
A kötetet közreadó muzikológusok, a zongorajátékot alapfokon és felsőfokon oktató zenepedagógus és zeneszerző tart előadást a sorozat keletkezéséről, pedagógiai és kompozíciós jelentőségéről.

Bővebben...


Rónaszékiné Keresztes Monika a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos által készített szakmai összefoglaló. " Kodályi Kincsek az online térben" - a rendkívüli digitális távoktatási rendszer tapasztalatai az alapfokú zeneoktatás szereplői körében.  (2020.március-június)

Bővebben...

1 / 18 oldal

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje