Tánc


 A 2019-2020 tanév végi beszámolók megszervezésére a digitális távoktatásban, az alapfokú művészetoktatás minden ágában és iskolájában javasolt alapelvek,alapvető feladatok, - a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének szakmai javaslatával.

Bővebben...


Kedves Pedagógus Kollégák, kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy  A „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” DÍJ ONLINE JELÖLŐFELÜLETE meghosszabbított határidővel működik.

Az Új Nemzedék Központ online felületen fogadja a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöléseit három kategóriában. A Nemzeti Tehetség Programban életre hívott díjjal a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére van lehetőség.

A jelölések leadási határideje: 2020. április 30. (csütörtök) 23:59.

Bővebben...


Módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre

Módszertani ajánlás

Tantermen kivüli digitális munkarendBővebben...


Az IBM felajánlja oktatási intézmények részére, hogy egészen július
31-ig ingyen használják a Video Streaming vagy Enterprise Video Streaming terméket.

Bővebben...


2020. március 2 – 6-ig került megrendezésre a 3. „Magyarország - Oroszország, a két ország együttműködése” immár verseny-fesztivál formában.

Bővebben...


VÁLTOZATLAN TARTALOMMAL megjelent irányelvként az Oktatási Hivatal honlapján az Alapfokú Művészetoktatás Tantervéről szóló korábbi rendelet.

A bevezetőt javasoljuk figyelmesen elolvasni.

Bővebben...


Kedves Pedagógus Kollégák, kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy ELINDULT A „BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” DÍJ ONLINE JELÖLŐFELÜLETE.

Az Új Nemzedék Központ online felületen fogadja a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöléseit három kategóriában. A Nemzeti Tehetség Programban életre hívott díjjal a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére van lehetőség. A jelölések leadási határideje: 2020. március 30. 23:59.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj forrását biztosító Nemzeti Tehetség Program elindításáról az Országgyűlés döntött. Határozatával elkötelezettségét fejezte ki a tehetséges gyermekek, fiatalok hosszú távú segítésére, folyamatos fejlesztésére, valamint kiszámítható támogatására. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

Az online felületen idén „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában lehet ajánlást tenni. A pályázatok feltöltése regisztrációhoz kötött.

Az „Életműdíj”, valamint a „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategória jelöltjeit a felhívásban megnevezett szervezetek ajánlják. (Részletes felhívás)

A JELÖLÉSEKET IDE KATTINTVA LEHET BEKÜLDENI!

Beküldési határidő: 2020. március 30. (hétfő)  23:59.

A díjátadás 2020 júniusában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Országos Tehetséggálán lesz.

Várjuk a jelentkezéseket, a jelöléseket!

Üdvözlettel:
Jávor Balázs
tehetségfejlesztési igazgató
Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.


Kedves Kollégák, Zenebarátok!

A 2020-as évben ünnepeljük, hogy Szigetváron 50 éve indult el önálló keretek között a zeneoktatás.

Bővebben...


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetével közösen hirdeti meg a "Magyar Művészetoktatásért" díjra a jelölést.

Beküldési határidő:2020. február 15. 

Bővebben...


AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS TANTERVI KÖVETELMÉNYEI VÁLTOZATLANOK. AZ ISKOLÁKNAK JELENLEG VAN ÉRVÉNYES PEDAGÓGIAI PROGRAMJUK. A KORMÁNY DÖNTÉSE ÉRTELMÉBEN AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS KÖVETELMÉNYEI ÉS TANTERVI PROGRAMJA A TOVÁBBIAKBAN - HASONLÓAN A KERET-TANTERVEKHEZ A KORMÁNY HONLAPJÁN FOG MEGJELENNI VÁLTOZATLAN TARTALOMMAL. SEMMI TEENDŐ NINCS!

Az erről szóló tájékoztatás a héten a KORMANY.HU honlapon elérhető lesz.


A Régi Zeneakadémián 2020.február 1-én  hármas évfordulót ünneplünk:
50 éve alakult meg a Schola Hungarica, 30 éve az Egyházzene
Tanszék és 85 éves lenne Dobszay László.

Bővebben...


2020. január 30-án a zeneszerző sírjánál tartandó megemlékezéssel és a lakóházának falán elhelyezni kívánt emléktábla avatással emlékezünk Járdányi Pál születésének centenáriumi évfordulóján.

Bővebben...


Szőnyi Erzsébet, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjának végső búcsúztatása 2020. január 25-én (szombaton) 10:00-kor lesz a Farkasréti temetőben (1124 Bp., Németvölgyi u. 99.), a Katolikus Egyház szertartása szerint.

Bővebben...

1 / 16 oldal

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje