Tánc


A Pest megyei Önkormányzat híradása a Magyar Művészetoktatásért díjátadásról itt.


Békés,áldott karácsonyi ünnepeket kíván az MZMSZ mindenkinek.

 

Bővebben...


Szeretettel meghívjuk a december 2-3. között megrendezésre kerülő MusiColours
Képességfejlesztő Szemináriumra, amelyet az Európai Zeneiskolák Szövetsége, a Magyar
Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola szervez.

Időpont: 2022. december 2-3.

Helyszín: Veszprém, Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola
Téma: kora gyermekkori zenei nevelés (0-6 év)
Szeminárium nyelve: angol

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrált részvevőknek ellátást biztosítunk. A szálláshely keresésében segítünk.

Regisztráció: ITT

Regisztráció időszaka: 2022. szeptember 30 - november 15.

További információ regisztráció után.
Információ: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Program

Meghívó

 


2022. november 26-án (szombaton) kerül sor Budapesten a Tóth Aladár Zeneiskolában a Bard College Zeneművészeti Konzervatórium felvételi meghallgatására.

Jelentkezési feltétel

Program


A MZMSZ és a MZTSZ 2022. október 5-én 9:00 órától ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁt rendez, az alapfokú művészetoktatás aktuális kérdései címmel. Az élőközvetítéshez a konferencia napján a meghirdetett időpontban lehet csatlakozni.

Bővebben...


Megjelent, az Alapprogram módosított változata, mely az alapfokú művészeti iskolákban 2022. szeptember 1-től kerül bevezetésre.

Bővebben...


A 2022/2023. tanévi művészeti versenykiírások letölthetők az Oktatási Hivatal honlapjáról.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/muveszeti_versenyek/versenykiiras


Tisztelt Hölgyem/Uram!

Örömmel tudatjuk, hogy 2022-ben már tizenötödik alkalommal kerül kiosztásra a Junior Prima Díj.

A Prima Primissima égisze alá tartozó Junior Díjak rendszere az elmúlt esztendőben is tovább fejlődött, s egyre szélesebb körű népszerűségnek örvend. Az az igény hívta őket életre, hogy ne csak a már komoly eredményeket felmutató szakembereket, művészeket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is kitüntessék.

A Junior Prima Díj igazi újdonságot jelent azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Mindannyiunk felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a “junioroknak”, lehetőséget kínáljunk számukra “szeniorrá“ válásukhoz.

Cégünk 2011-ben társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima Alapítványhoz. A Docler csoport a Magyar Népművészet és Közművelődés kategória Junior részét gondozza immár tizenkettedik alkalommal.

Megtisztelő lenne számunkra, ha az ifjú tehetségek megismerésében és e nívós díj jelöltállításában Ön is segítségünkre lenne. Olyan 30 év alatti magyar népművészek önéletrajzát várjuk, akik közművelődés területén tevékenykednek, kiemelkedő eredményeket értek el, munkájukkal ápolják a népi hagyományokat.

Kérjük, hogy a csatolt jelölőlap kitöltésével segítse munkánkat a Junior Prima Díjra érdemesek megtalálásában. A jelölőlaphoz csatolja a jelölt szakmai önéletrajzát is és küldje vissza a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. email címre legkésőbb 2022. augusztus 13-ig.

Az elismeréseket, valamint a kétmillió forintos díjazást a jelöltek közül azok a tehetségek kapják, akik a szakmai zsűri döntése értelmében maradandót alkottak a népművészet terén, valamint munkájukkal őrzik és ápolják népi hagyományainkat. Bízunk abban, hogy ezzel a kitüntetéssel segítjük a fiatalokat pályájukon és hozzájárulhatunk további sikereikhez.

Tisztelettel:

Docler Holding Kommunikációs és CSR osztálya, a Prima Primissima Díj társalapítója

Jelölő lap 2022

Jelölő lap 2022


A Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkárságával való együttműködés keretében és

a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 2022. június 16-án 10 órától konferenciát tartott a Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

 az alapfokú művészetoktatásra vonatkozó Alapprogram módosításának tervezetével kapcsolatban plenáris és szekció üléseken.

Bővebben...


Miből lesz a cserebogár, avagy IV. Óbudai ZeneZug Fesztivál a Budapesti vonósokkal

A Budapesti Vonósok ZeneZug Fesztiváljának egyik fő jelentősége, hogy zeneiskolás fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy zenekarral játszhassanak. Az előző három fesztiválon is óriási sikert aratott ez a kezdeményezés, hiszen a fellépők közül szinte mindenki első ízben játszott zenekari kísérettel, amely hatalmas kihívás és egyben óriási élmény volt a gyerekek számára. A családok és barátaik pedig tiszta szívből ünnepelhették újdonsült szólistáikat.

A Budapesti Vonósoknak is nagy dolog gyerekeket kísérni, hiszen ez igazi kuriózum, és sok esetben igen nagy tehetségek mutatkoznak be mindannyiunk nagy örömére!

A ZeneZug többi programját is szeretettel ajánlom. Biztos vagyok benne, hogy aki eljön a Fesztiválra, az sok-sok élménnyel gazdagodva fog onnan hazamenni.

Plakát


Kedves Pedagógusok! Művésztanárok, Intézményvezetők!

A Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkárságával való együttműködés keretében

a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége meghívja Önt

2022. június 16-án 10 órától kezdődő konferenciára,

helyszín: Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola (1153 Budapest, Bocskai u. 70.-78.)

amely az alapfokú művészetoktatásra vonatkozó Alapprogram módosításának tervezetével kapcsolatban ad tájékoztatást plenáris és szekció üléseken.

Bővebben...


Pedagógus szakvizsga - zenei mentor szak - eléréséhez felvételit hirdet a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.
A sikeres szakvizsga megszerzése után a PED.II. fokozatban megfelelő munkaidőt betöltött pedagógus kezdeményezheti jogszabálynak megfelelően a mesterpedagógus fokozat eléréséhez szükséges vizsgát.

Bővebben...


A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége Alapszabályának 7.1.3. pontja értelmében,

a 2022. évi rendes K Ö Z G Y Ű L É S É T 2022. május 18 -án 10.00 órára összehívom.
A közgyűlés helyszíne a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola Díszterme.
(Budapest,1092 Köztelek utca 8).

Ember Csaba elnök

Bővebben...


„A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék 2022-ben felvételi előkészítőt tart a népzenei szakirányokra jelentkezők számára. A képzés 7 alkalomból áll és az elméleti felvételihez nyújt segítséget. Az előkészítőn való részvétel nem feltétele a felvételi eljárásnak, de hasznos segítség lehet azok számára, akik jelentkezésük előtt nem folytattak rendszeres középszintű tanulmányokat népzeneelméletből és általános zeneelméletből. A foglalkozásokat a Népzene Tanszék oktatói tartják.

Bővebben...


 A "Zene Lélekhidakat épít"  országos jótékonysági hangversenyre csatlakozó  75 zeneiskolában és zeneoktatási intézményben 64 településen a  tegnapi napon egyszerre csendült fel a zene, az egész ország lélekemelő összefogását kifejezve a „Híd Kárpátaljáért” program mottójához kapcsolódva.
Ezúton is köszönjük, hogy részvételükkel támogatták a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége-vel és a Magyar Református Szeretetszolgálat-tal közös kezdeményezést. A  75 zeneoktatási intézményben, az ország 64 településén a jótékonysági koncertek keretében saját eszközeikkel, a zene segítségével közvetíttették azokat a gondolatokat, amelyeket szavakkal nem lehet kifejezni.

18 órakor Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezett be élőben, ezt követően kezdődtek a hangversenyek az ország intézményeiben.

Várnagy Andrea nyitóbeszéd Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom terméből.

A koncert végén zárszót mondott Ember Csaba, Madách-díjas karnagy, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.

Ember Csaba Záróbeszéd

1 / 21 oldal

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707024 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje