nyitomontazs

Kedves Pedagógusok!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar közel 60 éves fennállása során mindig is fontosnak tartotta a tehetséggondozást, a klasszikus zene megismertetését és megszerettetését a fiatalabb generációkkal. Ez a feladat az elmúlt években egyre fontosabb küldetésünkké vált, mostani pályázatunkkal is játékos formában a gyerekeket szeretnénk megszólítani.

Egy érdekes kísérletre szeretnénk hívni a diákokat, arra kérjük őket, hogy rajz formájában mutassák meg, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, érzéseket közvetít egy-egy általunk megadott zenemű. Június 10-én éjfélig várjuk az általános iskolák 1-8. osztályos diákjainak alkotásait. A nyertesek többek között lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen találkozhassanak a zenekar tagjaival, kézbe vehessék a mesterhangszereket, vagy akár felléphetnek a zenészek előtt is, de akár online rajztanfolyamon is részt vehetnek.

Kérjük, hogy az iskola minél több tanulója számára juttassák el felhívásunkat, az az iskola, ahonnan a diákok közül a legtöbben vesznek részt a pályázaton különdíjban részesül, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei ingyenes koncertet adnak az iskolában.

A rajzpályázat felhívása itt érhető el: https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-rajzpalyazatot-hirdet-a

Közreműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel:

Liszt Ferenc Kamarazenekar

Lap teteje